BY DR. KESKIN
Трудност 2/5 55 минути 4 порции Веган Без добавена захар Без глутен
Хрупкаво, вкусно и точно навреме – нашият снакс е малко удоволствие, което спасява деня!
Съставки:
- 2 с.л. брашно от ленено семе Dr. Keskin
- 2 с.л. бадемово брашно Dr. Keskin
- 2 моркова
- 3 стръка целина
- 1/2 ч.ч. нарязани пресни гъби или 2 с.л. сухи
- 1 домат
- 2 с.л. зехтин екстра върджин КретаЕликсир
- 1 с.л. ситно нарязан магданоз
- щипка фини хималайски солни кристали Dr. Keskin
- 2 с.л. микс семена Dr. Keskin за поръска
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина на котлона. Сотираме гъбите до златисто, за около 3 мин. Сваляме от котлона и нарязваме на ситно в блендер, заедно с останалите зеленчуци. (Ако използваме сухи гъби – директно блендираме, без да готвим).
Към получената смес, добавяме сухите съставки и подправките. Прибавяме около 1 ч.ч. вода или колкото е необходимо за получаване на среднотвърдо тесто. Завиваме с фолио и оставяме на стайна температура за около час.
Готовото тесто разточваме на тънка кора, нарязваме на крекери и нареждаме в тава, върху хартия за печене. Поръсваме със зехтин и микс семена отгоре. Печем около 20-30 мин, на 140ᴼС, до получаване на златист загар.
Почерпи в офиса!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/