Зеленчуков снакс с ленено брашно

  BY DR. KESKIN 

                                                                                                                                                                                                                           Трудност 2/5                              55 минути                      4 порции                                Веган                               Без добавена захар                        Без глутен  

                                                

Хрупкаво, вкусно и точно навреме – нашият снакс е малко удоволствие, което спасява деня!

Съставки:

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина на котлона. Сотираме гъбите до златисто, за около 3 мин. Сваляме от котлона и нарязваме на ситно в блендер, заедно с останалите зеленчуци. (Ако използваме сухи гъби – директно блендираме, без да готвим).

Към получената смес, добавяме сухите съставки и подправките. Прибавяме около 1 ч.ч. вода или колкото е необходимо за получаване на среднотвърдо тесто. Завиваме с фолио и оставяме на стайна температура за около час.

Готовото тесто разточваме на тънка кора, нарязваме на крекери и нареждаме в тава, върху хартия за печене. Поръсваме със зехтин и микс семена отгоре. Печем около 20-30 мин, на 140ᴼС, до получаване на златист загар.

Почерпи в офиса!

                                

Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/