fbpx

Торта „Шоколадова любов“

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Стъпка 1:

За тортата са необходими 2 блата.

Съставки за блатовете:

  • 1 и 1/2 ч.ч. оризово брашно Dr. Keskin
  • 2-3 с.л. какао
  • 1 бакпулвер
  • 1/2 кафeна лъжичка сода
  • 1/2 шишенце течна ванилия
  • 4-5 с.л. захар мусковадо Dr. Keskin или ксилитол
  • щипка хималайска сол Dr. Keskin
  • 2 ч.ч. лешниково мляко
  • сокът от 1/2 лимон

Приготвяне на блатовете:

Смесваме всички съставки и разбъркваме до хомогенна смес /с миксер или готварска тел/.

Изсипваме сместа в тавичка с падащо дъно, която предварително покриваме с хартия за печене и леко подмазваме страните с кокосово масло.

Печем на 170-180 градуса до суха клечка в средата на блата.

Изваждаме и оставяме да изстине.

През това време забъркваме сместа за втория блат и повтаряме процедурата.


Стъпка 2:

Докато се пече вторият блат, приготвяме Кокосов крем с 3 съставки – Keskin.bg – BIO, Vegan & Healthy Food (кликнете на линка, за да видите как да приготвите).

Оставяме да се охлади в хладилника за час.

Стъпка 3:

За топ крема приготвяме „Шоко мус от аквафаба“:

  • 100-150 гр. черен шоколад Trapa
  • течността от 1 кен нахут (аквафаба)
  • щедра щипка хималайска сол Dr. Keskin
  • 2-3 с.л. сок от лимон
  • 1 ч.ч. био тръстикова захар Dr. Keskin или ксилитол.

Приготвяне на муса:

  1. Изсипваме аквафабата в подходяща купа, добавяме солта и започваме да разбиваме с миксер на бавни обороти за 5 мин.
  2. Добавяме лимоновия сок и увеличаваме до максималните обороти на миксера.
  3. Добавяме лъжица по лъжица от ксилитола/захарта и разбиваме до получаване на твърда бяла пяна, както се получава при разбити яйчени белтъци.
  4. Разтопяваме шоколада на водна баня, след което го добавяме постепенно към избитата аквафаба и разбъркваме внимателно до получаване на шоколадова смес.

Оставяме в хладилника да се охлади за 2 часа.

Стъпка 4:

Сглобяване на тортата:

  1. Поставяме първия блат и намазваме с кокосовия крем.
  2. Върху него поставяме и втория блат като притискаме леко.
  3. Намазваме тората отгоре и отстрани с охладения шоко мус.

Добавете любими плодове между блатовете за повече плодов вкус.

Ако блатовете не са равни, можете да изрежете излишните изпъкнали части и да изравните преди да намажете с крема.


Украсата е по Ваше желание!

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://bit.ly/3gPQY4n


Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.