fbpx

Торта „Дунавски вълни“

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Тесто за торта:

  • 2 чаши (240 g) брашно от спелта или оризово брашно dr.Keskin (за вариант без глутен)
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 10 гр. бакпулвер с ванилия
  • 5-6 с.л. гр кокосово масло dr.Keskin или 125гр масло ако консумирате животински продукти
  • ½ чаша (125 гр) еритритол dr.Keskin
  • 1 ч.ч. соево мляко
  • 350 гр. череши без костилки (изцедени), замразени или пресни

Шоколадово тесто:

  • 2 с.л. какао на прах
  • ¼ чаша (60 ml) горещо ядково / растително мляко

Приготвяне

  1. Смесваме и разбъркваме добре съставките за блата.
  2. Отделяме 1/2 от сместа за блата и към нея добавяме разтвореното какао в топлото мляко.
  3. Слагаме хартия за печене на дъното на тавичка с махащо дъно и намазваме страните с кокосово масло.
  4. Изсипваме бялата смес, разпределяме равномерно.
  5. Върху бялата, изсипваме кафявата какаова смес.
  6. Върху какаовия блат нареждаме почистените от костилки череши и ги притискаме леко да потънат в блата.

Печем на 180 градуса за 30-35 мин.

Докато блатовете изстиват, приготвяме пудинг крема:

  • 500 мл соево мляко
  • 5 с. л. царевично нишесте с ванилия
  • ¼ чаша (50 g) еритритол dr.Keskin
  • 125 гр. Кокосово масло dr.Keskin или меко масло ако консумирате животински продукти

Маслото се добавя след като крема е готов и го свалим от котлона.

Изсипваме крема върху основата на тортата и оставяме са изстине, след което прибираме в хладилник за поне 4 часа, а най-добре за цяла вечер.

За да бъде завършена тортата, заливаме с Шоколадова глазура:

  • 1 тъмен шоколад със стевия „Trapa
  • 1 ½ с.л. кокосово масло dr.Keskin

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
  👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.