fbpx

Сурова торта „Тропикал“

Сурова торта Тропикал с кашу и чия семена “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

За блата:

  • 2 ч.ч. ръжени ядки (смлени) Dr. Keskin
  • 4 с.л. тахан от тиквени семки
  • 3 с.л. сироп от фурми Dr. Keskin
  • 2 с.л. кленов сироп (по желание)
  • ядково мляко (ако сместа е по-суха)
  • 1 с.л. какао
  • 1 с.л. чиа Dr. Keskin

За кокосовия крем:

  • 150 гр. кашу Dr. Keskin
  • 1 кен кокосово мляко
  • 1-2 с.л. кленов сироп

За манго крема:

  • 100-150 гр. манго плод (може замразен)
  • сокът на 1/2 лимон
  • 1 с.л. кленов сироп
Сурова торта Тропикал с кокосово мляко и сироп от фурми “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Блендираме всички съставки за блата, след което разстиламе сместа в тавичка с падащо дъно или друг подходящ съд.

Оставяме в хладилника докато приготвим кокосовия крем.

Накисваме кашуто за около час. Блендираме съставките за кокосовия крем до получаване на хомогенна смес. Разстиламе крема върху охладения блат и отново прибираме в хладилника за минимум час.

След като кремът вече е стегнал, се залавяме с приготвяне на манго завършека.

Поставяме в блендер всички съставки за крема с манго и след това го разстиламе върху вече охладения кокосов крем.

Оставяме да престои в хладилник поне 4-5 часа.

Насладете се!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.