fbpx

Пшенично-ръжен хляб с квас

Пшенично-ръжен хляб с квас и кедрови ядки “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Домашен пшенично-ръжен хляб с квас от Tanya’s crafts. Препоръчваме го в комбинация с домашен хумус с кедрови ядки или някой от гъбените деликатеси Wild Woods!

Съставки:

  • 250 мл. вода
  • Квас от лимец около 150 гр.
  • 13 с.л. с връх пшенично-ръжено брашно “Арчар”
  • 1/2 ч.л. хималайска сол Dr. Keskin
  • 1/2 ч.л. мед
Пшенично-ръжен хляб с кедрови ядки “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Смесваме кваса с водата и разбъркваме добре. Прибавяме солта и пресятото брашно. За финал добавяме и меда.

Замесваме тестото и оставяме да втасва в стъклена купа. Навлажняваме тестото леко с ръка и посипваме с малко брашно, след което покриваме купата с прозрачно фолио. Оставяме да втаса за около 6 часа. Тестото удвоява обема си и по това можем да познаем, че е готово.

Тестото не трябва да е нито твърдо, нито прекалено меко. В зависимост от това, добавяме още малко вода или брашно.

Премесваме 2 пъти на половин-един час.

Печем на 170 градуса за 1 час.

Успех и приятно похапване!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.