fbpx

Мини шницели (елда и червена леща)

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 1 ч.ч. кафява елда dr.Keskin
  •  1/2 ч.ч. червена леща
  • 100 гр. гъби (задушени)
  • 2-3 с.л. царевичен грис/брашно
  • 2 с.л. натрошен лен dr.Keskin
  • Подправки: сол, чубрица, кимион, черен пипер, хранителна мая (по желание)

Приготвяне

  1. Накисваме лещата в топла вода за час.

  2. Запарваме елдата.

  3. Нарязваме гъбите на ситно и ги задушаваме.

  4. Блендираме всички съставки, след което добавяме подправките

  5. Оставаме в хладилника за 15 мин.

  6. Оформаме мини шницели с помощта на лъжица.

  7. Печем на загрята фурна, 180 градуса с вентилатор за 20-на мин.

Сервираме с чеснов сос, крема (сос) от кашу, хумус или друго по желание.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.