Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки
1/2 ч.ч. люспи от елда „Dr. Keskin”
Една „дозичка“ (60 гр.) БИО Мюсли 40% плодове „Dr. Keskin”
2 с.л. натрошен лен „Dr. Keskin”
5 с.л. кокосова захар
150 г. брашно от лимец
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
2 с.л. кокосова сметана
1 с.л. кокосово масло „Dr. Keskin”
около 3-4 ч.ч. вода
За гарниране:
2 бр. нарязани на кубчета нектарини
1 с.л. кокосово брашно „Dr. Keskin” (за овалване на прасковите)
Стевия на пудра за поръсване.
Сместа като гъстота е между кексова и за палачинки.
Приготвяне:
Смесваме съставките и оставяме да престоят около 10 мин, за да набъбнат ленът и люспите от елда.
Изсипваме сместа в тавичка, постлана с хартия за печене.
Прасковите нарязваме на кубчета, след което овалваме в кокосовото брашно.
Нареждаме плодовете върху сместа и леко натискаме, за да потънат.
Печем в загрята до 170 градуса фурна с вентилатор за около 30 мин. или лек загар отгоре.
Оставяме да изстине добре, т.к. консистенцията не е суха като при обикновен кекс и изглежда като недоизпечено.
След като изстине, поръсваме със стевията на пудра и нарязваме на парчета.
Препоръки:
Ако сместа е прекалено гъста, можете да добавите още вода или ядково/соево мляко по желание.
Можете да замените прасковите с друг сезонен плод или любим такъв.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft