Идея за постно ястие от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Вкусна гозба с вкус, наподобяващ този на миш-маш, въпреки липсата на яйца и сирене. Ето и рецептата
Съставки:
лапад
1 ч.ч. просо Dr. Keskin
1 ч.ч. доматен сок
глава стар лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.ч. вода
хималайска сол Dr. Keskin
подправки – чубрица, джоджен, сминдух, самардала
Приготвяне:
Задушаваме лука и чесъна. Добавяме просото, водата, доматения сок и лапада.
По желание, можем да добавим и малко спанак – за още по наситен и свеж вкус. Овкусяваме с желаните подправки. След като заври, изключваме котлона и оставяме да се задуши под капак до готовност на просото и абсорбиране на течността.
За да разнообразите, можете да приготвите и във вариантите по-долу – с добавени маслини или нарязани тиквички.
Добър апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft