fbpx

Лапад с просо

Лапад с просо и коприва “Д-р Кескин”

Идея за постно ястие от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Вкусна гозба с вкус, наподобяващ този на миш-маш, въпреки липсата на яйца и сирене. Ето и рецептата

Съставки:

лапад

1 ч.ч. просо Dr. Keskin

1 ч.ч. доматен сок

глава стар лук

2-3 скилидки чесън

1 ч.ч. вода

хималайска сол Dr. Keskin

подправки – чубрица, джоджен, сминдух, самардала

Лапад с просо, маслини и коприва “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Задушаваме лука и чесъна. Добавяме просото, водата, доматения сок и лапада.

По желание, можем да добавим и малко спанак – за още по наситен и свеж вкус. Овкусяваме с желаните подправки. След като заври, изключваме котлона и оставяме да се задуши под капак до готовност на просото и абсорбиране на течността.

За да разнообразите, можете да приготвите и във вариантите по-долу – с добавени маслини или нарязани тиквички.

Лапад с просо маслини тиквички и коприва “Д-р Кескин”

Добър апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.