fbpx

Кюфтета от тиквички

Кюфтета от тиквички “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Вкусно. Свежо. Лятно.

Съставки:

2 средно големи тиквички

2-3 средни картофа (сварени)

подправки – хималайска сол Dr. Keskin, черен пипер, чубрица, риган, кимион

около 1 ч.ч. брашно от нахут

царевично брашно за овалване

Приготвяне:

Сварете картофите и през това време настържете тиквичките на едро ренде. След като картофите са готови, намачкайте с уред за картофи или каквото имате под ръка.

Изцедете тиквичките от сока и смесете в купата с картофите.

Добавета нахутеното брашно и подправки на вкус.

Объркайте сместа добре с помощта на лъжица.

Оформете сплескани кюфтенца и оваляйте в царевично брашно (по желание).

Наредете в голяма тава и печете на 180 градуса с вентилатор за около 20 мин.

Кюфтета от тиквички с хималайска сол и брашно от нахут “Д-р Кескин”

Препоръки:

Ако нямате нахутено брашно, направете си като смелете зърна нахут в кафемелачка или нутрибулет до получаване на брашно.

Картофите оставете да изстинат леко преди да смесите с тиквичките.

Сервирайте с украса от магданоз, гарнирани с:

-настъргано козе сирене (който консумира млечни), докато са още топли.

-свежа салата със сезонни домати и краставици.

Бонус идея – под формата на запеканка с домат в мини тавичка

Кюфтета от тиквички с хималайска сол “Д-р Кескин”

Добър апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.