Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Вкусно. Свежо. Лятно.
Съставки:
2 средно големи тиквички
2-3 средни картофа (сварени)
подправки – хималайска сол Dr. Keskin, черен пипер, чубрица, риган, кимион
около 1 ч.ч. брашно от нахут
царевично брашно за овалване
Приготвяне:
Сварете картофите и през това време настържете тиквичките на едро ренде. След като картофите са готови, намачкайте с уред за картофи или каквото имате под ръка.
Изцедете тиквичките от сока и смесете в купата с картофите.
Добавета нахутеното брашно и подправки на вкус.
Объркайте сместа добре с помощта на лъжица.
Оформете сплескани кюфтенца и оваляйте в царевично брашно (по желание).
Наредете в голяма тава и печете на 180 градуса с вентилатор за около 20 мин.
Препоръки:
Ако нямате нахутено брашно, направете си като смелете зърна нахут в кафемелачка или нутрибулет до получаване на брашно.
Картофите оставете да изстинат леко преди да смесите с тиквичките.
Сервирайте с украса от магданоз, гарнирани с:
-настъргано козе сирене (който консумира млечни), докато са още топли.
-свежа салата със сезонни домати и краставици.
Бонус идея – под формата на запеканка с домат в мини тавичка
Добър апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft