Еритритолът е бял кристал, познат със своя характерен сладък вкус. Предпочитан подсладител при балансиран хранителен режим.
Еритритолът има 60 – 70% сладостта на захарозата, но е не калоричен, не влияе на кръвната захар и не причинява кариес на зъбите. В естествено състояние се намира в някои плодове – круши, грозде, диня и ферментирали напитки. Добива се от продукти, съдържащи нишесте.
Препоръчително е да се избягва приемът на еритритол при синдром на раздразненото дебело черво или стомашни проблеми.
Подходящ за директна консумация, готвене и консервиране. Не променя качествата си при термична обработка. Не ферментира и не карамелизира.
Не причинява зависимости . Това е може би най-голямото предимство на еритола. За разлика от традиционната захар, консумацията на този заместител на захарта не води до пристрастяване.
Можете да закупите от тук – >>>
Еритритол, “Д-р Кескин”, 300 гр.