fbpx

Гофрети (веган вариант)

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

Приготвяне

  • 300 гр. пълнозърнесто /ръжено-пшенично брашно
  • 400 мл. ядково мляко
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 5 с.л. натрошено ленено семе dr.Keskin
  • 3 с.л. кленов сироп / палмова / кокосова захар dr.Keskin
  • 1 бакпулвер (15 гр.)
  • Щипки сол
  • 1/2 ч.л. цейлонска канела

Приготвяне

  1. Смесваме млякото с оцета и оставяме да престои за 5 минути.
  2. Смесваме сухите съставки.
  3. Добавяме млякото към сухите съставки и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
  4. Сместа трябва да е гъста, между палачинкова и кексова като консистенция.
  5. Загряваме уреда за гофрети, намазан с малко мазнина, аз ползвам кокосово масло dr.Keskin.
  6. Изсипваме малко от сместа с лъжица и затваряме.
  7. Изчакваме и внимателно отваряме, за да не разкъсаме гофретите.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉  https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.