fbpx

Галет със смокини

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

За тестото

  • 170 гр. брашно (бяло или пълнозърнесто dr.Keskin)
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 70 мл вода
  • 70 мл мазнина (кокосово масло dr.Keskin или зехтин)

Приготвяне на тестото

  1. Пресяваме сухите съставки.
  2. На котлона кипваме водата и мазнината
  3. След като кипне, изсипваме при брашното и месим меко тесто. В началото е на трохи после се споява. Всичко става бързо, за не повече от 10 мин.
  4. Оставяме в плик да престои за 30 мин.

Подреждане на галета

Разточваме кръг и върху него разстиламе:

1 с.л. царевично нишесте

2-3 с.л. захар (кокосова или еритритол на dr.Keskin)

Разрязваме смокините на половина, редим ги в кръг и завиваме ръбчетата да се получи като плисе.

Печем на 180 градуса до леко зачервяване на ръбчетата.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.