fbpx

Ябълково – овесени мъфини

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 2 ч.ч. фини овесени ядки dr.Keskin
  • 1/2 ч.ч. люспи от елда dr.Keskin
  • 1 ч.л. сода + 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 с.л. натрошен лен dr.Keskin
  • 1 с.л. хуск
  • 2-3 ч.ч. мляко (овесено), добавяме толкова, че сместа да не е сбита и прекалено гъста
  • 3 бр. малки ябълки 
  • 3 с.л. еритритол dr.Keskin
  • 1 ч.л. канела по (по желание)

 Ако обичате по-сладко добавете повече подсладител, може да замените с кокосова или палмова захар dr.Keskin

Приготвяне

1. Настъргваме ябълките

2. Добавяме сухите съставки и разбъркваме

3. Добавяме млякото, разбъркваме

4. Накрая добавяме содата и ябълковия оцет и отново разбъркваме добре.

Печем на 175 градуса за 40 мин.

 

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com