fbpx

Шоколадови мюсли барчета с чиа

Шоколадови мюсли барчета с чиа “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки (сухи):

  • 1 ч.ч. мюсли 40% плодове Dr. Keskin
  • 1 и 1/2 ч.ч. ядки от елда Dr. Keskin
  • 2 с.л. чиа Dr. Keskin
  • 1/2 ч.ч. натурален корнфлейкс Dr. Keskin
  • шепа фини овесени ядки Dr. Keskin
  • 2 шепи сушени плодове (папая, ананас, червена боровинка) Dr. Keskin
  • 1 с.л. кокосови стърготини (по желание)
  • натрошено конопено семе (по желание) Dr. Keskin
  • 140 гр. черен шоколад “Trapa” със стевия или ноар.

Съставки (течни):

  • 1 кен високомаслено кокосово мляко
  • 1 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
Шоколадови мюсли барчета с чиа и ядки от елда “Д-р Кескин”

Приготвяне:

  1. Смесваме сухите съставки в купа.
  2. Загряваме кокосовото мляко и добавяме натрошения шоколад. Разбъркваме докато се разтопи.
  3. Смесваме сухите съставки с шоколадовата смес и кокосовото масло.
  4. Разбъркваме отново докато течността се абсорбира и оставяме да престои за около 10 мин, за да набъбнат чиата, овесените ядки и ядките от елда.
  5. Постиламе хартия за печене в тавичка и разстиламе сместа на пласт с дебелина около 1 см.

Оставяме да престои във фризера за 1-2 часа, докато стегне, след което нарязваме на блокчета с големина по желание.

От сместа можем да оформим и бонбони, които да оваляме в кокосови стърготини, какао, рожков или друго по желание.

Барчетата и/или бонбоните съхраняваме в хладилник!

Шоколадови мюсли барчета с чиа и фини овесени ядки “Д-р Кескин”

Насладете се!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.