Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки (сухи):
- 1 ч.ч. мюсли 40% плодове Dr. Keskin
- 1 и 1/2 ч.ч. ядки от елда Dr. Keskin
- 2 с.л. чиа Dr. Keskin
- 1/2 ч.ч. натурален корнфлейкс Dr. Keskin
- шепа фини овесени ядки Dr. Keskin
- 2 шепи сушени плодове (папая, ананас, червена боровинка) Dr. Keskin
- 1 с.л. кокосови стърготини (по желание)
- натрошено конопено семе (по желание) Dr. Keskin
- 140 гр. черен шоколад „Trapa“ със стевия или ноар.
Съставки (течни):
- 1 кен високомаслено кокосово мляко
- 1 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
Приготвяне:
- Смесваме сухите съставки в купа.
- Загряваме кокосовото мляко и добавяме натрошения шоколад. Разбъркваме докато се разтопи.
- Смесваме сухите съставки с шоколадовата смес и кокосовото масло.
- Разбъркваме отново докато течността се абсорбира и оставяме да престои за около 10 мин, за да набъбнат чиата, овесените ядки и ядките от елда.
- Постиламе хартия за печене в тавичка и разстиламе сместа на пласт с дебелина около 1 см.
Оставяме да престои във фризера за 1-2 часа, докато стегне, след което нарязваме на блокчета с големина по желание.
От сместа можем да оформим и бонбони, които да оваляме в кокосови стърготини, какао, рожков или друго по желание.
Барчетата и/или бонбоните съхраняваме в хладилник!
Насладете се!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft