ШОКОЛАДОВА ТОРТА сътворено от Tanya’s Craft

За блатовете:

🌱 3 ч.ч. оризово брашно или брашно от лимец

🌱 4-5 с.л. какао

🌱 1 бакпулвер

🌱 1 к.л. сода

🌱 1 шишенце течна ванилия

🌱 8 с.л захар мусковадо Dr. Keskin

🌱 щипка хималайска сол Dr. Keksin

🌰 4 ч.ч. лешниково мляко

🍋 сокът на 1 лимон

За шоколадовия крем:

🍌 4 средно големи банана

🥑 1 голямо авокадо

🍋 сокът на 1 лимон

🥥 2 с.л. кокосова сметана (от консерва)

🌱 2 с.л. кафява захар мусковадо Dr. Keksin

🌱 2 с.л. какао

🌱 1 с.л. рожков

🍫 100 гр. натрошен черен шоколад Трапа 50% какао със стевия

 🌱 БИО кокосово масло Dr. Keskin за намазване.

Шоколадова торта с БИО кокосово масло

За гарниране:

4 с.л. домашно сладко от ягоди или Конфитюр от ягоди без захар Dr. Keskin

1 ч.ч. горски плодове

1/2 ч.ч. натрошени сурови ядки Dr. Keskin

Приготвяне:

За блата

Смесваме всички съставки и разбъркваме до хомогенна смес (може и с миксер). Разделяме сместа на две равни части и печем по отделно в тавичка с отделящо се дъно, която предварително покриваме с хартия за печене и леко подмазваме страните с кокосово масло.

Печем всеки блат около 30 минути на 170-180 градуса. Проверяваме дали е готов, като набождаме с клечка за зъби в средата. Когато клечката излезе суха – можем да го извадим от фурната. Оставяме да изстине.

Съставките за крема разбъркваме с миксер и добавяме ситно натрошения шоколад накрая, за да се усеща хрупкавостта му.

Започваме със сглобяването на тортата.

Изравняваме внимателно блатовете с помощта на сладкарски или друг остър нож. Намазваме първия блат с домашно сладко от ягоди или конфитюр от ягоди без захар Dr. Keskin. Отгоре покриваме с половината от крема. Нареждаме половин чаша пресни горски плодове и поставяме втория блат. Отново намазваме с крем, като заглаждаме и равномерно разнасяме и по страните на тортата.

Тортата е сглобена, остава да престои в хладилник, за да стегне за около 4 часа.

Украсяваме с останалите горски плодове и парченца шоколад по желание.

Приятно забавление!

Шоколадова торта с натурален шоколад без захар Трапа