fbpx

Фруктови бонбони с шоколад

Кескин.бг

Необходими продукти:
200гр – 300гр Фурми “Д-р Кескин”, сушени
100гр Орех “Д-р Кескин”, суров
100гр Бадем белен “Д-р Кескин”, суров
80гр Натурален шоколад “Финес”, без захар
1-2 ч.л. Кафе на зърна
50-100мл Ликьор (ром или коняк)

Предварителна подготовка на продуктите:
Измийте фурмите и ги оставете да се отцедят. Разделете ореховите ядки на четвъртинки, с тях ще пълним фурмите. В сух тиган, на слаб огън запечете орехите и ги оставете да се охладят. Натрошете беления суров бадем, докато не придобие ронлив вид, с него ще поръсим готовите бонбони. В хаванче счукайте кафе-зърната (1-2 ч.л. в зависимост от Вашите вкусови предпочитания) на малки парченца (така ще запазите тяхната хрупкава текстура).

Когато сте готови, върху фурмите (Фурми “Д-р Кескин”, пресни) направете тесни разрези, през които да се извадят костилките и ги накиснете за кратко време в ликьор, ром или коняк, а сушените, докато се отпуснат. Напълнете фурмите с четвъртинка орехова ядка (БИО Орех “Д-р Кескин”, суров). Притиснете ги добре, за да не остава въздух в тях. На водна баня разтопете натуралния шоколад (Шоколад “Трапа” – 80% какао със стевия) и добавете в него натрошените парченца кафе. Потопете всеки плодов бонбон в разтопения шоколад, след това извадете и оставете да се отцеди от излишната глазура. Подредете в поднос (кутия) и поръсете готовите бонбони с натрошените бадемови ядки (БИО Белен бадем “Д-р Кескин”, суров) или (Сусамено семе “Д-р Кескин”, белено). За да стегне глазурата, оставете в хладилника за около час. По същия начин бихте могли да приготвите и бонбони от кайсии (Кайсии “Д-р Кескин”, сушени) или сини сливи (Сини сливи “Д-р Кескин”, сушени). Поднесете с чаша горещо Кафе Инка и натурален Сок от нар, ябълка и грозде Grante.
Добър апетит!

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.