fbpx

Фалафели (нахутени кюфтенца)

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 2 ч.ч. нахут (накиснат във вода от вечерта)
  • 1 с.л. нахутено брашно Dr. Keskin
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малка глава лук
  • Сол, черен пипер, кимион, кориандър
  • Ситно накълцан зелен лук (по желание)
  • Магданоз


Приготвяне:

Смиламе зеленчуците в блендер. Към тях добавяме нахута и брашното от нахут.

Оставяме във фризера за 10 минути.

Оформяме кюфтенцата.

Печем във фурна на 180 градуса /с вентилатор/ до зачервяване.


Можем да сервираме с “Крема от кашу” и салата за повече свежест:

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.