Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Стъпка 1:
За тортата са необходими 2 блата.
Съставки за блатовете:
- 1 и 1/2 ч.ч. оризово брашно Dr. Keskin
- 2-3 с.л. какао
- 1 бакпулвер
- 1/2 кафeна лъжичка сода
- 1/2 шишенце течна ванилия
- 4-5 с.л. захар мусковадо Dr. Keskin или ксилитол
- щипка хималайска сол Dr. Keskin
- 2 ч.ч. лешниково мляко
- сокът от 1/2 лимон
Приготвяне на блатовете:
Смесваме всички съставки и разбъркваме до хомогенна смес /с миксер или готварска тел/.
Изсипваме сместа в тавичка с падащо дъно, която предварително покриваме с хартия за печене и леко подмазваме страните с кокосово масло.
Печем на 170-180 градуса до суха клечка в средата на блата.
Изваждаме и оставяме да изстине.
През това време забъркваме сместа за втория блат и повтаряме процедурата.
Стъпка 2:
Докато се пече вторият блат, приготвяме Кокосов крем с 3 съставки – Keskin.bg – BIO, Vegan & Healthy Food (кликнете на линка, за да видите как да приготвите).
Оставяме да се охлади в хладилника за час.
Стъпка 3:
За топ крема приготвяме „Шоко мус от аквафаба“:
- 100-150 гр. черен шоколад Trapa
- течността от 1 кен нахут (аквафаба)
- щедра щипка хималайска сол Dr. Keskin
- 2-3 с.л. сок от лимон
- 1 ч.ч. био тръстикова захар Dr. Keskin или ксилитол.
Приготвяне на муса:
- Изсипваме аквафабата в подходяща купа, добавяме солта и започваме да разбиваме с миксер на бавни обороти за 5 мин.
- Добавяме лимоновия сок и увеличаваме до максималните обороти на миксера.
- Добавяме лъжица по лъжица от ксилитола/захарта и разбиваме до получаване на твърда бяла пяна, както се получава при разбити яйчени белтъци.
- Разтопяваме шоколада на водна баня, след което го добавяме постепенно към избитата аквафаба и разбъркваме внимателно до получаване на шоколадова смес.
Оставяме в хладилника да се охлади за 2 часа.
Стъпка 4:
Сглобяване на тортата:
- Поставяме първия блат и намазваме с кокосовия крем.
- Върху него поставяме и втория блат като притискаме леко.
- Намазваме тората отгоре и отстрани с охладения шоко мус.
Добавете любими плодове между блатовете за повече плодов вкус.
Ако блатовете не са равни, можете да изрежете излишните изпъкнали части и да изравните преди да намажете с крема.
Украсата е по Ваше желание!
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://bit.ly/3gPQY4n