fbpx

Торта от просо и ябълки

Торта от просо, чия и орехи “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки за блата:

  • 3 ябълки
  • 200 гр. брашно от просо Dr. Keskin
  • 1-2 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. ябълково брашно Dr. Keskin
  • 1-2 с.л чия Dr. Keskin
  • Около 1 ч.ч. вода/ ядково мляко
  • Щипка канела
  • 5 с.л. коксова захар/ мусковадо Dr. Keskin
  • Сироп от фурми (по желание) Dr. Keskin
  • Шепа стафиди Dr. Keskin
Торта от просо, чия, кашу и орехи “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Настъргваме ябълките. Към тях добавяме захарта и чията и разбъркваме с лъжица.

Добавяме сухите съставки, млякото/водата и разбъркваме отново.

Оставяме сместа да престои за около 10 минути.

Изсипваме в съд за печене, намазан с кокосово масло Dr. Keskin.

Печем на 170 градуса с вентилатор до суха клечка.

Торта от просо, ябълки и стафиди “Д-р Кескин”

За крема:

  • 100 гр. кашу Dr. Keskin
  • 70 гр. вода
  • 2-3 средно големи банана

 Блендираме до постигане на хомогенна смес.

Изчакваме блата да изстине, след което го намазваме с крема.

Украсяваме по желание и с въображение.

Торта от просо и ябълки “Д-р Кескин”

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft