Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки за блата:
- 3 ябълки
- 200 гр. брашно от просо Dr. Keskin
- 1-2 ч.л. бакпулвер
- 3 с.л. ябълково брашно Dr. Keskin
- 1-2 с.л чия Dr. Keskin
- Около 1 ч.ч. вода/ ядково мляко
- Щипка канела
- 5 с.л. коксова захар/ мусковадо Dr. Keskin
- Сироп от фурми (по желание) Dr. Keskin
- Шепа стафиди Dr. Keskin
Приготвяне:
Настъргваме ябълките. Към тях добавяме захарта и чията и разбъркваме с лъжица.
Добавяме сухите съставки, млякото/водата и разбъркваме отново.
Оставяме сместа да престои за около 10 минути.
Изсипваме в съд за печене, намазан с кокосово масло Dr. Keskin.
Печем на 170 градуса с вентилатор до суха клечка.
За крема:
- 100 гр. кашу Dr. Keskin
- 70 гр. вода
- 2-3 средно големи банана
Блендираме до постигане на хомогенна смес.
Изчакваме блата да изстине, след което го намазваме с крема.
Украсяваме по желание и с въображение.
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft