Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Тесто за торта:
- 2 чаши (240 g) брашно от спелта или оризово брашно dr.Keskin (за вариант без глутен)
- 2 с.л. царевично нишесте
- 10 гр. бакпулвер с ванилия
- 5-6 с.л. гр кокосово масло dr.Keskin или 125гр масло ако консумирате животински продукти
- ½ чаша (125 гр) еритритол dr.Keskin
- 1 ч.ч. соево мляко
- 350 гр. череши без костилки (изцедени), замразени или пресни
Шоколадово тесто:
- 2 с.л. какао на прах
- ¼ чаша (60 ml) горещо ядково / растително мляко
Приготвяне
- Смесваме и разбъркваме добре съставките за блата.
- Отделяме 1/2 от сместа за блата и към нея добавяме разтвореното какао в топлото мляко.
- Слагаме хартия за печене на дъното на тавичка с махащо дъно и намазваме страните с кокосово масло.
- Изсипваме бялата смес, разпределяме равномерно.
- Върху бялата, изсипваме кафявата какаова смес.
- Върху какаовия блат нареждаме почистените от костилки череши и ги притискаме леко да потънат в блата.
Печем на 180 градуса за 30-35 мин.
Докато блатовете изстиват, приготвяме пудинг крема:
- 500 мл соево мляко
- 5 с. л. царевично нишесте с ванилия
- ¼ чаша (50 g) еритритол dr.Keskin
- 125 гр. Кокосово масло dr.Keskin или меко масло ако консумирате животински продукти
Маслото се добавя след като крема е готов и го свалим от котлона.
Изсипваме крема върху основата на тортата и оставяме са изстине, след което прибираме в хладилник за поне 4 часа, а най-добре за цяла вечер.
За да бъде завършена тортата, заливаме с Шоколадова глазура:
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com