fbpx

Торта „Вишнева свежест“

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин

За вишневия крем:

  • 200 гр вишни (може и замразени)
  • 100 гр. кашу dr.Keskin
  • 1/2 кен кокос
  • за повече сладост добавете 1 ч.л. еритритол dr.Keskin или друг подсладител по ваш вкус

За основата:

Използвах за основа съставките и технологията на „Сладък салам подобрена версия“ с обикновени бисквити и сушени плодове.

Приготвяне:

Основата приготвямепо рецептата за „Сладък салам“

  1. Начупваме бисквитите на малки парчета.
  2. Нарязваме кайсиите на малки кубета.
  3. Смесваме бисквитите, сушените кайсии, боровинката и ванилиите и разбъркваме.
  4. В малка тенджерка загряваме на котлона кокосовото мляко, шоколада и маслото.
  5. След като се получи гладка смес махаме от котлона и добавяме сиропа от фурми.
  6. Смесваме със сухата смес и разбъркваме докато бисквитите поемат добре течността.

Приготвяне на вишневия крем

  1. Накисваме кашуто за поне 1 час преди да започнем с приготвянето на тортата.
  2. Смиламе съставките за крема в кухненски робот.
  3. Разпределяне на крема върху охладения блат.
  4. Оставяме в хладилника да стегне за поне 3 часа.

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук

https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com