Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин
За вишневия крем:
- 200 гр вишни (може и замразени)
- 100 гр. кашу dr.Keskin
- 1/2 кен кокос
- за повече сладост добавете 1 ч.л. еритритол dr.Keskin или друг подсладител по ваш вкус
За основата:
Използвах за основа съставките и технологията на „Сладък салам подобрена версия“ с обикновени бисквити и сушени плодове.
Приготвяне:
Основата приготвямепо рецептата за „Сладък салам“
- Начупваме бисквитите на малки парчета.
- Нарязваме кайсиите на малки кубета.
- Смесваме бисквитите, сушените кайсии, боровинката и ванилиите и разбъркваме.
- В малка тенджерка загряваме на котлона кокосовото мляко, шоколада и маслото.
- След като се получи гладка смес махаме от котлона и добавяме сиропа от фурми.
- Смесваме със сухата смес и разбъркваме докато бисквитите поемат добре течността.
Приготвяне на вишневия крем
- Накисваме кашуто за поне 1 час преди да започнем с приготвянето на тортата.
- Смиламе съставките за крема в кухненски робот.
- Разпределяне на крема върху охладения блат.
- Оставяме в хладилника да стегне за поне 3 часа.
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук