Тирамису с манго

BY DR. KESKIN 

 

                                                                                                                                                                   

                Трудност 3/5                                                                       40  минути                                                                   8 порции                                                                               

Когато мангото срещне тирамису – ражда се нещо незабравимо!

Съставки:

 

Начин на приготвяне:

Измиваме яйцата и ги попарваме с вряща вода. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците с щипка сол на твърд сняг. Жълтъците  разбиваме със захарта на водна баня и постепенно към тях се добавяме маскарпонето, като се разбърква след всяка лъжица. Към сместа добавяме разбитите белтъци и разбъркваме внимателно. Нарязваме мангото на филийки. На дъното на съда нареждаме бишкотите, предварително потопени за момент в кафето Инка. Разпределяме сместа с маскарпоне внимателно върху бишкотения слой и след това подреждаме резените манго. Повторяме тази стъпка, докато свършат съставките. Отгоре украсяваме с манго.

Изненадайте семейството!

 

Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/