BY DR. KESKIN
Трудност 3/5 40 минути 8 порции
Когато мангото срещне тирамису – ражда се нещо незабравимо!
Съставки:
- 300 мл Инка класик (3-4 ч.л. разтворени в студена вода)
- 500 гр. сирене маскарпоне
- 300 гр. бишкоти
- 70 гр. тръстикова захар Dr. Keskin
- 4 яйца
- щипка хималайски солни кристали Dr. Keskin
- 1 зряло манго
Начин на приготвяне:
Измиваме яйцата и ги попарваме с вряща вода. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците с щипка сол на твърд сняг. Жълтъците разбиваме със захарта на водна баня и постепенно към тях се добавяме маскарпонето, като се разбърква след всяка лъжица. Към сместа добавяме разбитите белтъци и разбъркваме внимателно. Нарязваме мангото на филийки. На дъното на съда нареждаме бишкотите, предварително потопени за момент в кафето Инка. Разпределяме сместа с маскарпоне внимателно върху бишкотения слой и след това подреждаме резените манго. Повторяме тази стъпка, докато свършат съставките. Отгоре украсяваме с манго.
Изненадайте семейството!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/