fbpx

Таханови бисквитки с шоколад

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 3 с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin
  • 1 ч.ч. овесено брашно (или лимец, оризово) Dr. Keskin
  • 1/2 ч.ч. овесени трици Dr. Keskin
  • 2 с.л. бадемово брашно Dr. Keskin
  • 4 с.л. сироп от фурми Dr. Keskin
  • 4 с.л. кокосова захар / еритритол Dr. Keskin
  • 4-5 с.л. пълнозърнест сусамов тахан
  • около 1/2 ч.ч. соево/ядково мляко
  • бакпулвер
  • шоколадови перлички (черни)

Приготвяне:

Смесваме сухите съставки. Към тях добавяме тахана, сиропа от фурми и млякото и разбъркваме добре. Добавяме също и една част от шоколадовите перлички в тестото и отново разбъркваме.

Оставяме за 5-10 минути във фризера за по-лесно оформяне.

Оформяме големи топчета и сплескваме леко с ръка.

Украсяваме с още шоколадови перлички.

Шоколадовите перлички може да заменим със сушена червена боровинка Dr. Keskin

Печем на 180 градуса до леко зачервяване (около 10-15 мин).

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com