Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
- 3 с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin
- 1 ч.ч. овесено брашно (или лимец, оризово) Dr. Keskin
- 1/2 ч.ч. овесени трици Dr. Keskin
- 2 с.л. бадемово брашно Dr. Keskin
- 4 с.л. сироп от фурми Dr. Keskin
- 4 с.л. кокосова захар / еритритол Dr. Keskin
- 4-5 с.л. пълнозърнест сусамов тахан
- около 1/2 ч.ч. соево/ядково мляко
- бакпулвер
- шоколадови перлички (черни)
Приготвяне:
Смесваме сухите съставки. Към тях добавяме тахана, сиропа от фурми и млякото и разбъркваме добре. Добавяме също и една част от шоколадовите перлички в тестото и отново разбъркваме.
Оставяме за 5-10 минути във фризера за по-лесно оформяне.
Оформяме големи топчета и сплескваме леко с ръка.
Украсяваме с още шоколадови перлички.
Шоколадовите перлички може да заменим със сушена червена боровинка Dr. Keskin
Печем на 180 градуса до леко зачервяване (около 10-15 мин).
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com