fbpx

Таратор от белени слънчогледови семена

Таратор от белени слънчогледови семена “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Tanya’s crafts ни разкрива тайната за веган алтернативната версия на традиционния таратор

Съставки:

200гр. белен слънчоглед Dr. Keskin

1 настъргана краставица

няколко скилидки смачкан чесън

щедра щипка хималайска сол Dr. Keskin

копър

вода – в зависимост от гъстота, която искате да постигнете

Oрехи Dr. Keskin /смлени/ – по желание

Приготвяне:

Накисваме слънчогледовите семки за поне 4 часа (най-добре за цяла вечер).

Блендираме слънчогледовите семки, чесъна, солта и поне 300 мл вода в блендер/ нутрибулет. Смесваме настърганата /нарязаната на кубчета/ краставица с получената смес в блендера и добавяме копъра и смлените орехи (по желание).

В случай, че краставицата е с по-дребен размер, можем да увеличим количеството. Добавяме още вода, според гъстотата, която обичаме за таратор.

Сервираме охладен или ако нямате време за охлаждане – с бучки лед.

Приятен апетит!

Таратор от белени слънчогледови семена с орехи “Д-р Кескин”

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft