Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Tanya’s crafts ни разкрива тайната за веган алтернативната версия на традиционния таратор
Съставки:
200гр. белен слънчоглед Dr. Keskin
1 настъргана краставица
няколко скилидки смачкан чесън
щедра щипка хималайска сол Dr. Keskin
копър
вода – в зависимост от гъстота, която искате да постигнете
Oрехи Dr. Keskin /смлени/ – по желание
Приготвяне:
Накисваме слънчогледовите семки за поне 4 часа (най-добре за цяла вечер).
Блендираме слънчогледовите семки, чесъна, солта и поне 300 мл вода в блендер/ нутрибулет. Смесваме настърганата /нарязаната на кубчета/ краставица с получената смес в блендера и добавяме копъра и смлените орехи (по желание).
В случай, че краставицата е с по-дребен размер, можем да увеличим количеството. Добавяме още вода, според гъстотата, която обичаме за таратор.
Сервираме охладен или ако нямате време за охлаждане – с бучки лед.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft