fbpx

Сурови бонбони с пресни фурми

Кескин.бг

Необходими продукти:
500гр Фурми “Д-р Кескин”, пресни
400гр Орех “Д-р Кескин”, суров
100гр Бадем белен “Д-р Кескин”, суров
1-2 с.л. Сусамено семе “Д-р Кескин”, белено
1 кафена чаша Чиа семена “Д-р Кескин”
50гр – 100гр Какаови зърна Casa Kakau, сурови
1-2 с.л. Сусамов тахан “Валнутс”
1-2 с.л. БИО Кокосово масло “Органик лайф”
1-2 с.л. Пчелен мед
1-2 Портокала (лимон)
Канела, ванилия на прах

Предварителна подготовка на продуктите:
Изплакнете портокалите и потопете целите във вода за 3-4 часа. Настържете кората им на ситно, а от тях изцедете сока. В готовия портокалов сок накиснете чиа семената за 3-4 часа, след което отцедете и отделете настрани. Накиснете орехите (БИО Орех “Д-р Кескин”, суров) във вода за около 3-4 часа, отцедете и оставете настрани. В хаванче счукайте беления суров бадем (БИО Белен бадем “Д-р Кескин”, суров) докато не придобие ронлив вид, в него ще оваляте готовите сурови бонбони. Натрошете какаовите зърна (50-100гр. в зависимост от Вашите вкусови предпочитания) на малки парченца (така ще запазите тяхната хрупкава структура). Почистете фурмите (Фурми “Д-р Кескин”, сушени) от костилките им.

Когато приключите с подготовката на продуктите поставете в блендера фурмите, орехите, натрошените какаови зърна и сусаменото семе. Преди да започнете да миксирате, разбъркайте с лъжица реда на поставените продукти. Добре би било фурмите, орехите и какаовите зърна да не са фино смлени, а да останат на малки парченца (всяко парченце ще Ви зареди с отличителен, завладяващ и траен послевкус). Миксирайте на средна скорост до получаването на еднородна смес. Преместете готовото тесто в подходяща тавичка и към него добавете (омесете) портокаловите корички, семената от чиа, пчеления мед, сусамовия тахан (Сусамов тахан със стевия “Олимп”) и кокосовото масло (БИО Кокосово масло Екстра върджин “Органик лайф”). Готовата смес трябва да е лепкава. Оформете топчета с големината на чери домат (орех). Децата с радост биха се включили в това кулинарно пътешестВие – нека поканим и тях! Оваляйте суровите бонбони в счукания на ситни парченца бадем (кокосови стърготини), подредете в поднос (кутия) и оставете в хладилника за около час. Поднесете с чаша горещо Кафе Инка и натурален Сок от нар, ябълка и грозде Grante.
Добър апетит!

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.