Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
За блата:
- 2 ч.ч. ръжени ядки (смлени) Dr. Keskin
- 4 с.л. тахан от тиквени семки
- 3 с.л. сироп от фурми Dr. Keskin
- 2 с.л. кленов сироп (по желание)
- ядково мляко (ако сместа е по-суха)
- 1 с.л. какао
- 1 с.л. чиа Dr. Keskin
За кокосовия крем:
- 150 гр. кашу Dr. Keskin
- 1 кен кокосово мляко
- 1-2 с.л. кленов сироп
За манго крема:
- 100-150 гр. манго плод (може замразен)
- сокът на 1/2 лимон
- 1 с.л. кленов сироп
Приготвяне:
Блендираме всички съставки за блата, след което разстиламе сместа в тавичка с падащо дъно или друг подходящ съд.
Оставяме в хладилника докато приготвим кокосовия крем.
Накисваме кашуто за около час. Блендираме съставките за кокосовия крем до получаване на хомогенна смес. Разстиламе крема върху охладения блат и отново прибираме в хладилника за минимум час.
След като кремът вече е стегнал, се залавяме с приготвяне на манго завършека.
Поставяме в блендер всички съставки за крема с манго и след това го разстиламе върху вече охладения кокосов крем.
Оставяме да престои в хладилник поне 4-5 часа.
Насладете се!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft