fbpx

Супа от нахут

Супа от нахут “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

200 гр нахут Dr. Keskin

2 пасирани домата

глава лук

чесън

1 тиквичка

магданоз

подправки – хималайска сол Dr. Keskin, черен пипер

Приготвяне:

Накисваме нахута във вода от вечерта. Измиваме добре на следващия ден и сваряваме.

Можете да ползвате консерва нахут без аквафабата в нея (водата).

Нарязваме лука и задушаваме в тенджера. Към него прибавяме чесъна, пасираните домати, нарязаната тиквичка и подправките. Задушаваме за около 10 мин. Изсипваме нахута и варим всичко за около 20 мин на слаб огън. След като ястието е готово, прибавяме нарязан магданоз и пасираме до консистенция на крем супа.

И супата е готова за сервиране! Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft