Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
200 гр нахут Dr. Keskin
2 пасирани домата
глава лук
чесън
1 тиквичка
магданоз
подправки – хималайска сол Dr. Keskin, черен пипер
Приготвяне:
Накисваме нахута във вода от вечерта. Измиваме добре на следващия ден и сваряваме.
Можете да ползвате консерва нахут без аквафабата в нея (водата).
Нарязваме лука и задушаваме в тенджера. Към него прибавяме чесъна, пасираните домати, нарязаната тиквичка и подправките. Задушаваме за около 10 мин. Изсипваме нахута и варим всичко за около 20 мин на слаб огън. След като ястието е готово, прибавяме нарязан магданоз и пасираме до консистенция на крем супа.
И супата е готова за сервиране! Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft