fbpx

Солен кейк с брашно от коприва

Солен кейк с брашно от коприва “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Знаете ли, че брашното от коприва набавя огромно разнообразие от хранителни вещества, включително:

– Витамини: А, С, и К, както и няколко витамини от В групата.

– Минерали: Калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий.

Само една супена лъжица на ден от брашното от коприва дава необходимата доза желязо на организма. То може да се консумира директно или да се добавя към различни тестени изделия, супи, салати или каши.

Dr. Keskin осигурява брашното от коприва, а Tanya’s crafts – рецептата за вкусен и полезен солен кейк:

Съставки:

  • 3 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin
  • 2 ч.ч. брашно лимец
  • 4 „веган“ яйца, приготвени от: 2 с.л. натрошен лен с 4 с.л. вода. и 30 гр. чиа със 100 мл. вода /веган яйцата можете да замените с 4 кокоши яйца/
  • 2 ч.л. хлебна сода или бакпулвер
  • ½ ч.л. джоджен
  • 100 гр. сирене /натрошено/
  • 2-3 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
  • 300 мл. вода
Солен кейк с брашно от коприва и брашно лимец “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Ако се спрем на веган варианта: накисваме лена и чиата във водата за 5-10 мин. Пресяваме брашното. Смесваме всички продукти и разбъркваме добре. Печем 30-35 мин на 170 градуса.

Солен кейк с брашно от коприва и БИО кокосово масло “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft