BY DR. KESKIN
Трудност 2/5 40 минути 4 порции Веган Без добавена захар Без глутен
Копривата е класически представител на българска национална кухня. Представяме ви един нов прочит!
Съставки:
- 3 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin
- 2 ч.ч. брашно лимец Dr. Keskin
- 4 „веган“ яйца, приготвени от: 2 с.л. натрошен лен Dr. Keskin с 4 с.л. вода и 30 гр. чиа Dr. Keskin със 100 мл. вода /веган яйцата можете да замените с 4 кокоши яйца/
- 2 ч.л. хл. сода или бакпулвер
- ½ ч.л. джоджен
- 100 гр. сирене тофу
- 2-3 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
- 300 мл. вода
Начин на приготвяне:
Ако правите веган варианта: накисваме лена и чиата с водата за 5-10 мин. Пресяваме брашното. Смесваме всички продукти и разбъркваме добре. Печем около 30-35 мин. на 170 градуса.
Занеси на баба!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/

