fbpx

Солен кейк с брашно от коприва

Съставки:

3 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin

2 ч.ч. брашно лимец Dr. Keskin

4 „веган“ яйца, приготвени от: 2 с.л. натрошен лен Dr. Keskin с 4 с.л. вода и 30 гр. чиа Dr. Keskin със 100 мл. вода

/веган яйцата можете да замените с 4 кокоши яйца/

2 ч.л. хл. сода или бакпулвер

½ ч.л. джоджен

100 гр. сирене /натрошено/

2-3 с.л. кокосово масло Dr. Keskin

300 мл. вода

 

Приготвяне:

Ако правите веган варианта: накисваме лена и чиата с водата за 5-10 мин. Пресяваме брашното. Смесваме всички продукти и разбъркваме добре.

Печем 30-35 мин. на 170 градуса.

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.