fbpx

Содени безглутенови питки

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  •  180 гр. сурова елда
  •  2 с.л  хуск/индийски живовляк на люспи
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода
  • 2 ч.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. зехтин (по желание)
  • 50-100 мл вода, ако сместа стане много гъста

Приготвяне

  1. Предварително накисваме елдата във вода за 4 часа

  2. Смиламе в кухненски робот.

  3. Добавяме останалите съставки и пак блендираме.

  4. Оформаме малки питки, с помощта на супена лъжица т.к. сместта е лепкава.

  5. Поръсваме със слънчогледови семена или други по желание.

Печем на 180 градуса за 30 мин.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.