Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки
- 180 гр. сурова елда
- 2 с.л хуск/индийски живовляк на люспи
- 1/4 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода
- 2 ч.л. ябълков оцет
- 2 с.л. зехтин (по желание)
- 50-100 мл вода, ако сместа стане много гъста
Приготвяне
-
Предварително накисваме елдата във вода за 4 часа
-
Смиламе в кухненски робот.
-
Добавяме останалите съставки и пак блендираме.
-
Оформаме малки питки, с помощта на супена лъжица т.к. сместта е лепкава.
-
Поръсваме със слънчогледови семена или други по желание.
Печем на 180 градуса за 30 мин.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук