fbpx

Содена питка с брашно от просо

Содена питка с брашно от просо “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Продукти:

300 гр. брашно от просо Dr. Keskin

250 гр. пълнозърнесто брашно лимец

2 ч.л. бакпулвер или хлебна сода

Ако ползвате сода е добре да добавите и 1/2 ч.л. ябълков оцет.

1 ч.ч. ядково мляко

щипка хималайска сол Dr. Keskin

1/2 ч.л. стевия на прах „Суитли“ или захар мусковадо Dr. Keskin

Содена питка с брашно от просо и лимец “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Брашната се пресяват. Объркват се в купа с останалите продукти до получаване на меко тесто. Ако сместа е рядка, добавя се малко брашно от лимец, като се внимава да не стане твърдо. Меси се за кратко на ръка върху набрашнена повърхност.

Оформя се на топка и се поставя в набрашнена тавичка, като се притиска с ръка, за да се разстели леко. Правят се разрези на диагонал.

По желание може да се намаже със зехтин “CretaVita” и поръси с фини овесени ядки Dr. Keskin или микс от семена Dr. Keskin.

Пече се 20-25 мин. на 180 градуса.

След изпичане се поръсва леко с вода и покрива с памучна кърпа.

Содена питка с брашно от просо и еднозърнест лимец “Д-р Кескин”

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft