Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Продукти:
300 гр. брашно от просо Dr. Keskin
250 гр. пълнозърнесто брашно лимец
2 ч.л. бакпулвер или хлебна сода
Ако ползвате сода е добре да добавите и 1/2 ч.л. ябълков оцет.
1 ч.ч. ядково мляко
щипка хималайска сол Dr. Keskin
1/2 ч.л. стевия на прах „Суитли“ или захар мусковадо Dr. Keskin
Приготвяне:
Брашната се пресяват. Объркват се в купа с останалите продукти до получаване на меко тесто. Ако сместа е рядка, добавя се малко брашно от лимец, като се внимава да не стане твърдо. Меси се за кратко на ръка върху набрашнена повърхност.
Оформя се на топка и се поставя в набрашнена тавичка, като се притиска с ръка, за да се разстели леко. Правят се разрези на диагонал.
По желание може да се намаже със зехтин “CretaVita” и поръси с фини овесени ядки Dr. Keskin или микс от семена Dr. Keskin.
Пече се 20-25 мин. на 180 градуса.
След изпичане се поръсва леко с вода и покрива с памучна кърпа.
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft