BY DR. KESKIN
Трудност 3/5 60 минути 4 порции Без добавена захар
Хрупкава отвън, мека отвътре – тази питка е истинска вкусова изненада!
Съставки:
- 300 гр. брашно от просо Dr.Keskin
- 250 гр. пълнозърнесто брашно лимец Dr. Keskin
- 2 ч.л. бакпулвер или хл. сода (aко ползвате сода е добре да добавите и 1/2 ч.л. ябълков оцет)
- 1 ч.ч. прясно или ядково мляко
- 1 щипка хималайска сол Dr. Keskin
- 1/2 ч.л. еритритол Dr. Keskin
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашната. Объркваме ги в купа с останалите продукти, до получаване на меко тесто. Ако сместа е рядка, добавяме малко брашно от лимец, като внимаваме да не стане твърдо. Месим за кратко на ръка върху набрашнена повърхност. Оформяме на топка и поставяме в набрашнена тавичка, като притискаме с ръка, за да се разстели леко. Правим разрези на диагонал.
По желание можем да го намажем със зехтин и поръси с фини овесени ядки или микс от семена.
Печем 20-25 минути на 180 градуса.
След изпичане, поръсваме леко с вода и покрива с памучна кърпа.
Достави си удоволствие!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/