Содена питка с брашно от просо

BY DR. KESKIN 

 

                                                                                                                                                                                                      

   Трудност 3/5                                                         60  минути                                                         4 порции                                                          Без добавена захар                                

Хрупкава отвън, мека отвътре – тази питка е истинска вкусова изненада!

Съставки:

 

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашната. Объркваме ги в купа с останалите продукти, до получаване на меко тесто. Ако сместа е рядка, добавяме малко брашно от лимец, като внимаваме да не стане твърдо. Месим за кратко на ръка върху набрашнена повърхност. Оформяме на топка и поставяме в набрашнена тавичка, като притискаме с ръка, за да се разстели леко. Правим разрези на диагонал.

По желание можем да го намажем със зехтин и поръси с фини овесени ядки или микс от семена.

Печем 20-25 минути на 180 градуса.

След изпичане,  поръсваме леко с вода и покрива с памучна кърпа.

Достави си удоволствие!

 

Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/