Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
- 200гр сурови слънчогледови семки
- 3 с.л пълнозъртест сусамов тахан
- 1-2 с.л лешников тахан
- 3-4 с.л кокосова захар или еритритол dr.Keskin
- 1 с.л сироп от фурми dr.Keskin (по желание)
- 2 с.л какаово масло (разтопено)
Приготвяне
- Запичаме за 1 мин в сух тиган семките. Блендираме ги.
- В купа смесваме останалите съставки, разбъркваме ги добре и към сместта добавяме смлените семки.
- Продължаваме да разбъркваме до получаване на лепкаво тесто.
- Разстиламе в тавичка (постлана с хартия за печене) на блат с дебелина около 1,5-2 см
❄ Оставяме във фризера да стегне.
Необходими са около 20-30 мин. и халвата е готова.
Да Ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук