Подобрена версия от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
3 пакета обикновени бисквити с лимец “Гризети”
150 гр. сушени кайсии Dr. Keskin
сушена боровинка Dr. Keskin
2 бр. ванилия
1 кен кокосово мляко
1/2 черен шоколад “Trapa” стевия
1 с.л. сироп от фурми Dr. Keskin
около 80 гр. масло
По желание, можете да добaвите и 2 с.л. желе от дюля. Добре е кокосовото мляко да е с по-висока масленост.
Приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на малки парчета.
Нарязваме кайсиите на малки кубчета.
Смесваме бисквитите, сушените кайсии, боровинката и ванилията и разбъркваме.
В малка тенджерка на котлона, загряваме кокосовото мляко, шоколада и маслото.
След като се получи гладка смес, махаме от котлона и добавяме сиропа от фурми.
Смесваме със сухата смес и разбъркваме докато бисквитите поемат добре течността.
Разстиламе сместа на хартия за печене и завиваме на руло.
Сместа може да се раздели на 2 части и да се оформят 2 по-малки салама.
Оставяме да престои във фризера за през нощта.
Добър апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft