Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
За блата:
🔸️ 1 пакет (180 гр.) обикновени бисквити Classic без захар
🔸️ 4 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
🔸️ 1/2 ч.ч. соево или друго растително мляко
За портокаловия крем:
3 бр. цели портокала (без кора), блендирани
Ако желаете по-дебел портокалов слой, увеличете количеството на портокалите.
За млечения крем:
🔸️ 1 кен кокосово мляко
🔸️ 100 гр. кашу Dr. Keskin, накиснато за 1-2 часа
🔸️ 3 с.л. еритритол Dr. Keskin /ксилитол
🔸️ Сокът от 1/2 лимон
🔸️ 50 гр. сушен плод манго на кубчета
Можем да добавим 1 банан за още по-наситен плодов вкус.
Приготвяне:
- Блендираме бисквитите и ги смесваме с останалите съставки за блата.
- Оформяме блата като притискаме с лъжица и разстиламе равномерно.
Добре е да използваме тава с падащо дъно, която да покрием със стреч фолио /дъното и страните/.
Оставяме в хладилник за около 20-30 минути, докато приготвяме кремовете.
- Портокаловия крем приготвяме по следния начин:
🔸️Обелваме портокалите;
🔸️Блендираме ги цели;
🔸️ Разпределяме равномерно върху бисквитения блат.
Оставяме във фризера за минимум 30 минути.
В случай, че сте сложили повече от 3 портокала, оставете в хладилника за поне час или докато стегне добре.
- Съставките за млечния крем, без манго кубчетата, блендираме до гладък крем.
- Добавяме кубчетата манго и разбъркваме.
- Изсипваме внимателно върху портокаловия слой и връщаме във фризера за поне 4 часа.
Лесно и вкусно!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com