fbpx

Сладоледена торта с портокали

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

За блата:

🔸️ 1 пакет (180 гр.) обикновени бисквити Classic без захар

🔸️ 4 с.л. кокосово масло Dr. Keskin

🔸️ 1/2 ч.ч. соево или друго растително мляко

За портокаловия крем:

3 бр. цели портокала (без кора), блендирани

Ако желаете по-дебел портокалов слой, увеличете количеството на портокалите.

За млечения крем:

🔸️ 1 кен кокосово мляко

🔸️ 100 гр. кашу Dr. Keskin, накиснато за 1-2 часа

🔸️ 3 с.л. еритритол Dr. Keskin /ксилитол

🔸️ Сокът от 1/2 лимон

🔸️ 50 гр. сушен плод манго на кубчета

Можем да добавим 1 банан за още по-наситен плодов вкус.

Приготвяне:

  1. Блендираме бисквитите и ги смесваме с останалите съставки за блата.
  2. Оформяме блата като притискаме с лъжица и разстиламе равномерно.

Добре е да използваме тава с падащо дъно, която да покрием със стреч фолио /дъното и страните/.

Оставяме в хладилник за около 20-30 минути, докато приготвяме кремовете.

  • Портокаловия крем приготвяме по следния начин:

🔸️Обелваме портокалите;

🔸️Блендираме ги цели;

🔸️ Разпределяме равномерно върху бисквитения блат.

Оставяме във фризера за минимум 30 минути.

В случай, че сте сложили повече от 3 портокала, оставете в хладилника за поне час или докато стегне добре.

  • Съставките за млечния крем, без манго кубчетата, блендираме до гладък крем.
  • Добавяме кубчетата манго и разбъркваме.
  • Изсипваме внимателно върху портокаловия слой и връщаме във фризера за поне 4 часа.

Лесно и вкусно!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com