Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Нещо сладичко с ябълки, канела, орехи и любимата ни елда…
Съставки:
200 гр. млени орехи Dr. Keskin
100 гр. оризово брашно Dr. Keskin
2 банана (може и с 1 или без)
1 настъргана средно голяма ябълка
2 с.л. ябълково брашно Dr. Keskin
1 ч.л. цейлонска канела
Около шепа сушени червени боровинки
1 пак. бакпулвер
Препоръки:
Ако желаете да ползвате сместа за блат за торта или предпочитате по-сух сладкиш, изключете бананите и подсладете по желание с мусковадо, кокосова захар, агаве.
Приготвяне:
Намачкваме бананите с вилица. Смиламе орехите в блендер.
Прибавяме останалите сухи съставки, след което добавяме и мокрите заедно с настърганата на ренде ябълка.
Разбъркваме добре и изсипваме в средно голяма тавичка.
Печем на 170 градуса за 30 минути. Оставяме да изстине, нарязваме и се наслаждаваме на аромата и вкуса, доближаващ се до този на коледни меденки!
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft