fbpx

Сладкиш с дъх на Коледа

Сладкиш с дъх на Коледа, ябълки, канела и смлени орехи “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Нещо сладичко с ябълки, канела, орехи и любимата ни елда…

Съставки:

200 гр. млени орехи Dr. Keskin

100 гр. оризово брашно Dr. Keskin

2 банана (може и с 1 или без)

1 настъргана средно голяма ябълка

2 с.л. ябълково брашно Dr. Keskin

1 ч.л. цейлонска канела

Около шепа сушени червени боровинки

1 пак. бакпулвер

Сладкиш с дъх на Коледа, ябълки, канела и орехи “Д-р Кескин”

Препоръки:

Ако желаете да ползвате сместа за блат за торта или предпочитате по-сух сладкиш, изключете бананите и подсладете по желание с мусковадо, кокосова захар, агаве.

Приготвяне:

Намачкваме бананите с вилица. Смиламе орехите в блендер.

Прибавяме останалите сухи съставки, след което добавяме и мокрите заедно с настърганата на ренде ябълка.

Разбъркваме добре и изсипваме в средно голяма тавичка.

Печем на 170 градуса за 30 минути. Оставяме да изстине, нарязваме и се наслаждаваме на аромата и вкуса, доближаващ се до този на коледни меденки!

Сладкиш с дъх на Коледа, орехи и оризово брашно “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft