fbpx

Сладкиш “Кайсия” (без глутен)

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  •  250 гр. оризово брашно dr.Keskin
  • 1 бакпулвер + ванилия
  • 1 ч.л. сода + 1 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. бадемово брашно dr.Keskin
  • 2 с.л. кокосово брашно dr.Keskin
  • 1 и 1/2 ч.ч. бадемово/кокосово или друго мляко
  • 1 с.л. кокосово масло dr.Keskin
  • 1-2 с.л. натрошен лен dr.Keskin
  • 1 с.л. хуск dr.Keskin (по желание)
  • 5-6 с.л. кокосова захар dr.Keskin
  • кайсии разрязани на половинки

Приготвяне:

1. Разбъркваме сухите съставки, след което смесваме с мокрите.

2. Оставяме сместа да престои за 10 мин. за да може лена да набъбне.

3. Изсипваме в тавичка постлана с хартия за печене или намазана с кокосово масло.

4. Редим почистените от костилките кайсии по начин, който ви харесва.

Печем на 175 градуса до суха клечка, около 35-40 мин.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.