fbpx

Рецепта за гретен от картофи с праз и соева кайма

Кескин.бг

Необходими продукти:
750 г картофи
750 г праз
250 г соева кайма
100 г ементал
30 г маргарин
3 с.л. брашно
250 мл. прясно мляко
125 мл. зеленчуков бульон
Черен пипер
Индийско орехче

Начин на приготвяне:
Картофите се белят и нарязват на кубчета,и варят в подсладена вода за около 6 минути, след което се отцеждат.
Празът също се бели и нарязва на колелца. Слага се да се вари в подсолена вода за 3 минути и се отцежда.
Ементалът се натрошава, соевата кайма се залива с вода и се миксира със сиренето.
За направата на соса е нужна голяма купа, в която бульонът, млякото и маргарина да се смесят с подправките и да се разбият до получаване на еднородна смес. Посолява се на вкус.
В тавата всичко се нарежда на пластове, започвайки с картофите, праза и т.н. след което всичко се залива със соса, поръсва се с настъргано сирене и се пече на 200 градусова фурна в продължение на 30 минути.
Добър апетит!

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.