fbpx

Пълнени чушки с киноа, просо и гъби

Пълнени чушки с киноа, просо и гъби “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Продукти:

5 бр. чушки камби

1 ч.ч. киноа Dr. Keskin

1 ч.ч. просо Dr. Keskin

2 с.л. сурово тиквено семе Dr. Keskin

150 гр. гъби (може да сложите количество по ваше желание)

1-2 глави лук

2 скилидки чесън

щипка хималайска сол Dr. Keskin

черен пипер и магданоз – на вкус.

Пълнени чушки с киноа, просо и тиквено семе “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Киноата и просото накисваме в топла вода за поне 3-4 часа. Ако не разполагате с толкова време, можете да накиснете за 10 мин. и да варите 4-5 мин. Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно. Задушаваме в загрят тиган, под капак с малко вода, докато омекнат. Добавяме ситно нарязаните гъби и задушаваме за още 5-10 мин. Ако е необходимо, доливаме още малко вода. Измиваме киноата и просото и ги прибавяме към останалите продукти, заедно със ситно натрошените тиквени семки, солта, черния пипер и магданоза. Разбъркваме всичко. Ако е твърде гъсто – може да добавим още малко вода.

Отрязваме капачета на камбите. Изчистваме от семките, след което пълним с плънката.

Печем в тавичка с 2 пръста вода, докато камбите омекнат.

Готови са за сервиране!

Пълнени чушки с киноа, просо и ленено семе “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft