Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Продукти:
5 бр. чушки камби
1 ч.ч. киноа Dr. Keskin
1 ч.ч. просо Dr. Keskin
2 с.л. сурово тиквено семе Dr. Keskin
150 гр. гъби (може да сложите количество по ваше желание)
1-2 глави лук
2 скилидки чесън
щипка хималайска сол Dr. Keskin
черен пипер и магданоз – на вкус.
Приготвяне:
Киноата и просото накисваме в топла вода за поне 3-4 часа. Ако не разполагате с толкова време, можете да накиснете за 10 мин. и да варите 4-5 мин. Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно. Задушаваме в загрят тиган, под капак с малко вода, докато омекнат. Добавяме ситно нарязаните гъби и задушаваме за още 5-10 мин. Ако е необходимо, доливаме още малко вода. Измиваме киноата и просото и ги прибавяме към останалите продукти, заедно със ситно натрошените тиквени семки, солта, черния пипер и магданоза. Разбъркваме всичко. Ако е твърде гъсто – може да добавим още малко вода.
Отрязваме капачета на камбите. Изчистваме от семките, след което пълним с плънката.
Печем в тавичка с 2 пръста вода, докато камбите омекнат.
Готови са за сервиране!
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft