Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Домашен пшенично-ръжен хляб с квас от Tanya’s crafts. Препоръчваме го в комбинация с домашен хумус с кедрови ядки или някой от гъбените деликатеси Wild Woods!
Съставки:
- 250 мл. вода
- Квас от лимец около 150 гр.
- 13 с.л. с връх пшенично-ръжено брашно “Арчар”
- 1/2 ч.л. хималайска сол Dr. Keskin
- 1/2 ч.л. мед
Приготвяне:
Смесваме кваса с водата и разбъркваме добре. Прибавяме солта и пресятото брашно. За финал добавяме и меда.
Замесваме тестото и оставяме да втасва в стъклена купа. Навлажняваме тестото леко с ръка и посипваме с малко брашно, след което покриваме купата с прозрачно фолио. Оставяме да втаса за около 6 часа. Тестото удвоява обема си и по това можем да познаем, че е готово.
Тестото не трябва да е нито твърдо, нито прекалено меко. В зависимост от това, добавяме още малко вода или брашно.
Премесваме 2 пъти на половин-един час.
Печем на 170 градуса за 1 час.
Успех и приятно похапване!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft