Пухкави американски палачинки с овесени трици и канела

                  BY DR. KESKIN 

 

                                                                                                                                                                               

     Трудност 2/5                           30 минути                                  4 порции                                Без добавена захар                                   Без глутен    

 

Кой не обича палачинки събота сутрин? Представяме Ви един вариант на сочни палачинки, към които никой няма да остане равнодушен!

Съставки:

Начин на приготвяне:

Смесваме овесените трици с бакпулвера, солта и канелата. Добавяме кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло и жълтъците. Оставяме да престои 15 минути на стайна температура, след което разбиваме белтъците с ксилитола, до побеляване. Добавяме на части към овесената смес, като разбъркваме внимателно с шпатула, за да остане въздушна и пухкава консистенция.

Загряваме тиган на умерен огън. Намазняваме с кокосово масло за първата доза. Изсипваме с черпак кръгчета с диаметър 10-11 см. Печем до златисто от всяка страна.

Поднасяме по желание с горски плодове и канела.

Сподели със семейството!

 

Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/