fbpx

Пухкави американски палачинки с овесени трици и канела

Продукти:

3 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)

250 мл кокосово мляко Dr. Keskin

80 гр. кокосово масло, без аромат Dr. Keskin.

170 гр. овесени трици Dr. Keskin

1 ½  ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. хималайски солни кристали Dr. Keskin

щипка сол

1/2  ч.л. канела

40 гр. ксилитол Dr. Keskin

100 гр. горски плодове за сервиране

 

Приготвяне:

Смесваме овесените трици с бакпулвера, солта и канелата. Добавяме кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло и жълтъците. Оставяме да престои 15 минути на стайна температура, след което разбиваме белтъците с ксилитола, до побеляване. Добавяме на части към овесената смес, като разбъркваме внимателно с шпатула, за да остане въздушна и пухкава консистенция.

Загряваме тиган на умерен огън. Намазняваме с кокосово масло за първата доза. Изсипваме с черпак кръгчета с диаметър 10-11 см. Печем до златисто от всяка страна.

Поднасяме по желание с горски плодове и канела.

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.