BY DR. KESKIN
Трудност 2/5 30 минути 4 порции Без добавена захар Без глутен
Кой не обича палачинки събота сутрин? Представяме Ви един вариант на сочни палачинки, към които никой няма да остане равнодушен!
Съставки:
- 3 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
- 250 мл кокосово мляко Dr. Keskin
- 80 гр. кокосово масло, без аромат Dr. Keskin.
- 170 гр. овесени трици Dr. Keskin
- 1 ½ ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. хималайски солни кристали Dr. Keskin
- щипка сол хималайски солни кристали Dr. Keskin, фини
- 1/2 ч.л. канела
- 40 гр. ксилитол Dr. Keskin
- 100 гр. горски плодове за сервиране
Начин на приготвяне:
Смесваме овесените трици с бакпулвера, солта и канелата. Добавяме кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло и жълтъците. Оставяме да престои 15 минути на стайна температура, след което разбиваме белтъците с ксилитола, до побеляване. Добавяме на части към овесената смес, като разбъркваме внимателно с шпатула, за да остане въздушна и пухкава консистенция.
Загряваме тиган на умерен огън. Намазняваме с кокосово масло за първата доза. Изсипваме с черпак кръгчета с диаметър 10-11 см. Печем до златисто от всяка страна.
Поднасяме по желание с горски плодове и канела.
Сподели със семейството!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/