Продукти:
3 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
250 мл кокосово мляко Dr. Keskin
80 гр. кокосово масло, без аромат Dr. Keskin.
170 гр. овесени трици Dr. Keskin
1 ½ ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. хималайски солни кристали Dr. Keskin
щипка сол
1/2 ч.л. канела
40 гр. ксилитол Dr. Keskin
100 гр. горски плодове за сервиране
Приготвяне:
Смесваме овесените трици с бакпулвера, солта и канелата. Добавяме кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло и жълтъците. Оставяме да престои 15 минути на стайна температура, след което разбиваме белтъците с ксилитола, до побеляване. Добавяме на части към овесената смес, като разбъркваме внимателно с шпатула, за да остане въздушна и пухкава консистенция.
Загряваме тиган на умерен огън. Намазняваме с кокосово масло за първата доза. Изсипваме с черпак кръгчета с диаметър 10-11 см. Печем до златисто от всяка страна.
Поднасяме по желание с горски плодове и канела.