Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
- 1 купа ориз Dr. Keskin или бял ориз
- 3 стръка праз
- подправки (хималайска сол Dr. Keskin, чубрица, сминдух, джоджен др.)
- 1 пакет кори тип „лаваш“
- мазнина / кокосово масло Dr. Keskin за намазване
Приготвяне:
Накисваме ориза от вечерта или за поне 2 часа. Измиваме ориза добре под течаща студена вода. Нарязваме на колелца и задушаваме праза. Когато омекне, прибавяме измития ориз и подправки и разбъркваме добре. Доливаме вода (2:1 вода и ориз). В момента, в който сместа заври, намаляваме котлона на най-ниската степен. Оставяме под капак докато ориза поеме цялото количество течност. Разпределяме сместа върху всяка кора и навиваме на руло (като вита баница). Всяко парче намазваме с мазнина или кокосово масло. Печем на 180 градуса до леко златист цвят.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft