fbpx

Постна баница с праз и ориз

Постна баница с кафяв ориз и БИО Кокосово масло “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 1 купа ориз Dr. Keskin или бял ориз
  • 3 стръка праз
  • подправки (хималайска сол Dr. Keskin, чубрица, сминдух, джоджен др.)
  • 1 пакет кори тип „лаваш“
  • мазнина / кокосово масло Dr. Keskin за намазване

Приготвяне:

Накисваме ориза от вечерта или за поне 2 часа. Измиваме ориза добре под течаща студена вода. Нарязваме на колелца и задушаваме праза. Когато омекне, прибавяме измития ориз и подправки и разбъркваме добре. Доливаме вода (2:1 вода и ориз). В момента, в който сместа заври, намаляваме котлона на най-ниската степен. Оставяме под капак докато ориза поеме цялото количество течност. Разпределяме сместа върху всяка кора и навиваме на руло (като вита баница). Всяко парче намазваме с мазнина или кокосово масло. Печем на 180 градуса до леко златист цвят.

Постна баница с праз и кафяв ориз “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft