Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
- 10 портокала (от сорта за сок)
- 5-6 с.л. био кафява тръстикова захар Dr. Keskin /еритритол Dr. Keskin
- 2 с.л. ябълков пектин Dr. Keskin
Приготвяне:
- Отстраняваме кората на портокалите.
- Нарязваме на парчета и блендираме с нутрибулет или друг кухненски робот.
Ако не желаете да има горчив послевкус, прецедете през цедка.
- Слагаме портокалите на котлона, на слаб огън и добавяме захарта. Бъркаме с бъркалка докато се разтопи.
- Махаме от котлона и добавяме пектина, след което енергично разбъркваме с бъркалката, за да не остане сместа на топчета.
- Връщаме сместа на котлона и отново варим на слаб огън докато леко се сгъсти.
Ако сладкото не е достатъчно гъсто, добавяме още малко пектин.
Сипваме в подходящ буркан и изчакваме да изстине. Съхраняваме в хладилник.
Сладкото се събира в бурканче с вместимост от 400 мл.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com