fbpx

Портокалово сладко с пектин

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 10 портокала (от сорта за сок)
  • 5-6 с.л. био кафява тръстикова захар Dr. Keskin /еритритол Dr. Keskin
  • 2 с.л. ябълков пектин Dr. Keskin

Приготвяне:

  1. Отстраняваме кората на портокалите.
  2.  Нарязваме на парчета и блендираме с нутрибулет или друг кухненски робот.

Ако не желаете да има горчив послевкус, прецедете през цедка.

  • Слагаме портокалите на котлона, на слаб огън и добавяме захарта. Бъркаме с бъркалка докато се разтопи.
  • Махаме от котлона и добавяме пектина, след което енергично разбъркваме с бъркалката, за да не остане сместа на топчета.
  • Връщаме сместа на котлона и отново варим на слаб огън докато леко се сгъсти.

Ако сладкото не е достатъчно гъсто, добавяме още малко пектин.

Сипваме в подходящ буркан и изчакваме да изстине. Съхраняваме в хладилник.

Сладкото се събира в бурканче с вместимост от 400 мл.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com