fbpx

Портокалово реване с оризово брашно

Портокалово реване с оризово брашно и БИО тръстикова захар “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

За реването:

  • 1/2 ч.ч. био кафява тръстикова захар Dr. Keskin
  • 1 ч.ч. оризов грис
  • 1 ч.ч. оризово брашно Dr. Keskin
  • 1 ч.ч. прясно изцеден сок от портокал
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия

 По желание, може да се добави настъргана портокалова кора

За сиропа:

  • 3 ч.ч био кафява тръстикова захар Dr. Keskin
  • 3 ч.ч. вода
  • сокът от 1/2 лимон
Портокалово реване с оризово брашно “Д-р Кескин”

Приготвяне:
Разбиваме добре яйцата със захарта. В отделен съд смесваме оризовия грис с оризовото брашното, ванилията и бакпулвера. Заливаме сухите съставки с яйцата и захарта. Разбиваме всичко и прибавяме портокаловия сок.
Разпределяме сместа в тава, чието дъно предварително сме намазали с олио и посипали с брашно или застлали с хартия за печене.
Печем на 170 градуса за около 30 – 40 минути.
Докато реването се пече, приготвяме сиропа: към водата прибавяме захарта и лимона. След като течността заври, разбъркваме и следим докато получим желаната гъстота. Сиропът не трябва да бъде нито прекалено течен, нито прекалено гъст.
Заливаме реването докато е още горещо – веднага след като извадим от фурната.
Сладката течност не трябва да е гореща, а леко топла.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft