fbpx

„Плодово-бисквитена торта“

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

За бисквитения блат:

  • 1 пакет бисквити „Classic“ с канела
  • 1 кен коксово мляко
  • 1 черен шоколад „Trapa“
  • 5-6 сушени смокини Dr. Keskin
  • 5-6 сушени кайсии Dr. Keskin
  • 1-2 с.л. чиа Dr. Keskin

За плодовия крем:

  • 1 банан
  • 1 с.л. мед (по желание)
  • 100-150 гр. кашу Dr. Keskin
  • сокът на 1/2 лимон
  • 50-70 мл. вода

Приготвяне на блата:

  1. Начупваме бисквитите.
  2. Загряваме на водна баня коксовото мляко и начупваме шоколада в него. Бъркаме докато шоколадът се разтопи.
  3. Нарязваме сушените плодове на ситно и ги добавяме към бисквитите заедно с чиата.
  4. Топлата шоколадова смес изсипваме при сухите съставки и разбъркваме всичко добре.
  5. Поставяме във форма с махащ се ринг.
  6. Прибираме в хладилника за няколко часа да стегне, а най-добре да престои цяла нощ.

Приготвяне на крема:

  1. Накисваме кашуто във вода за поне 2 часа.
  2. Слагаме кашуто заедно с останалите съставки в блендер и разбиваме до постигане на гладка смес.

Разстиламе крема върху изстудения блат и връщаме в хладилника за поне час.

Украсата на тортата е по Ваше желание.

Декорацията от снимките е с хрупкаво шоколадово мюсли и парченца сушена папая Dr. Keskin.

Да ви е сладко!

 Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://bit.ly/3gPQY4n