Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
За бисквитения блат:
- 1 пакет бисквити „Classic“ с канела
- 1 кен коксово мляко
- 1 черен шоколад „Trapa“
- 5-6 сушени смокини Dr. Keskin
- 5-6 сушени кайсии Dr. Keskin
- 1-2 с.л. чиа Dr. Keskin
За плодовия крем:
- 1 банан
- 1 с.л. мед (по желание)
- 100-150 гр. кашу Dr. Keskin
- сокът на 1/2 лимон
- 50-70 мл. вода
Приготвяне на блата:
- Начупваме бисквитите.
- Загряваме на водна баня коксовото мляко и начупваме шоколада в него. Бъркаме докато шоколадът се разтопи.
- Нарязваме сушените плодове на ситно и ги добавяме към бисквитите заедно с чиата.
- Топлата шоколадова смес изсипваме при сухите съставки и разбъркваме всичко добре.
- Поставяме във форма с махащ се ринг.
- Прибираме в хладилника за няколко часа да стегне, а най-добре да престои цяла нощ.
Приготвяне на крема:
- Накисваме кашуто във вода за поне 2 часа.
- Слагаме кашуто заедно с останалите съставки в блендер и разбиваме до постигане на гладка смес.
Разстиламе крема върху изстудения блат и връщаме в хладилника за поне час.
Украсата на тортата е по Ваше желание.
Декорацията от снимките е с хрупкаво шоколадово мюсли и парченца сушена папая Dr. Keskin.
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://bit.ly/3gPQY4n