fbpx

Плодова пита с БИО кокосово брашно, чия и натурална елда

Плодова пита с БИО кокосово брашно “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

1 и 1/2 ч.чаша оризово брашно Dr. Keskin

1/2 ч.чаша смляна елда (натурална) Dr. Keskin

1 с.л. чиа Dr. Keskin

200 мл. бадемово мляко

6-7 с.л. кленов сироп

1-2 с.л. сок от лимон

бакпулвер

1/2 течна ванилия

1 с.л. БИО кокосово брашно Dr. Keskin

1 ч.л. цейлонска канела

1 чаша малини

1 нарязан на кубчета банан

2 с.л. БИО кокосово масло Dr. Keskin

2 с.л. грахов протеин (по желание)

Плодова пита с елда чия и БИО кокосово масло “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Ако не разполагате с брашно от зелена натурална елда, можете да си направите като смелите натурална елда Dr. Keskin в нутрибулет или кухненски робот.

Пресяваме оризовото брашно и брашното от елда. Добавяме чиата, бакпулвера и канелата. Разбъркваме добре. Смесваме мокрите съставки със сухите и отново разбъркваме. Нарязваме банана на кубчета и заедно с малините и кокосовото брашно добавяме към сместа. Кокосовото брашно служи за поемане на влагата от плодовете и доброто изпичане на кексовото тесто.

Изсипваме в тавичка – стъклена и намазана с кокосово масло.

Ако ползвате тавичка от друг материал, би било добре да сложите хартия за печене за по-лесно почистване и безпроблемно изваждане на сладкиша. По желание, можете да поръсите с кафява захар преди да сложите във фурната. Печем на 180 градуса до суха клечка, около 30-35 мин. След като изстине, гарнираме с 1/2 разтопен на водна баня черен шоколад Trapa със стевия + 2 с.л. кокосово масло /след като шоколадът се е разтопил/.

Разбъркваме добре и украсяваме сладкиша с помощта на лъжица.

Приятно похапване!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft