Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
1 и 1/2 ч.чаша оризово брашно Dr. Keskin
1/2 ч.чаша смляна елда (натурална) Dr. Keskin
1 с.л. чиа Dr. Keskin
200 мл. бадемово мляко
6-7 с.л. кленов сироп
1-2 с.л. сок от лимон
бакпулвер
1/2 течна ванилия
1 с.л. БИО кокосово брашно Dr. Keskin
1 ч.л. цейлонска канела
1 чаша малини
1 нарязан на кубчета банан
2 с.л. БИО кокосово масло Dr. Keskin
2 с.л. грахов протеин (по желание)
Приготвяне:
Ако не разполагате с брашно от зелена натурална елда, можете да си направите като смелите натурална елда Dr. Keskin в нутрибулет или кухненски робот.
Пресяваме оризовото брашно и брашното от елда. Добавяме чиата, бакпулвера и канелата. Разбъркваме добре. Смесваме мокрите съставки със сухите и отново разбъркваме. Нарязваме банана на кубчета и заедно с малините и кокосовото брашно добавяме към сместа. Кокосовото брашно служи за поемане на влагата от плодовете и доброто изпичане на кексовото тесто.
Изсипваме в тавичка – стъклена и намазана с кокосово масло.
Ако ползвате тавичка от друг материал, би било добре да сложите хартия за печене за по-лесно почистване и безпроблемно изваждане на сладкиша. По желание, можете да поръсите с кафява захар преди да сложите във фурната. Печем на 180 градуса до суха клечка, около 30-35 мин. След като изстине, гарнираме с 1/2 разтопен на водна баня черен шоколад Trapa със стевия + 2 с.л. кокосово масло /след като шоколадът се е разтопил/.
Разбъркваме добре и украсяваме сладкиша с помощта на лъжица.
Приятно похапване!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft