BY DR. KESKIN
Трудност 3/5 30 минути 4 порции Без добавена захар Без глутен
Кадифен италиански десерт, който нежно се разтапя върху небцето и оставя фин спомен за кокос и ванилия!
Съставки:
- 100 гр. кокосово мляко на прах Dr. Keskin
- 250 мл вода
- 250 гр. маскарпоне
- 100 гр. еритритол Dr. Keskin
- 1 ванилия
- 10 гр. желатин
- Конфитюр от ягоди за декорация
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в 15 мл. вода и се оставя да набъбне. Завираме водата на котлона. Добавяме кокосовото мляко на прах, ванилията и еритритола. Сваляме течността от котлона и в нея се добавяме маскарпонето. Разбъркваме с тел до пълно разтапяне. Разтваряме желатинът на водна баня и го добавяме към кокосовата течност при непрекъснато бъркане. Сместа се разпределя в чашки и се оставя в хладилник, за да стегне.
Преди сервиране обръщаме Панна Котата в подходяща чиния (чашката може да се потопи за няколко секунди в гореща вода, за да се отдели по-лесно при обръщането). Декорираме по желание с конфитюр от ягоди и пресни горски плодове.
Поглези се!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/