Панна кота с кокосово мляко на прах

  BY DR. KESKIN 

 

                                                                                                                                                                    

          Трудност 3/5                                  30 минути                            4 порции                         Без добавена захар                             Без глутен      

 

Кадифен италиански десерт, който нежно се разтапя върху небцето и оставя фин спомен за кокос и ванилия!

Съставки:

Начин на приготвяне:

Разтваряме желатина в 15 мл. вода и се оставя да набъбне. Завираме водата на котлона. Добавяме кокосовото мляко на прах, ванилията и  еритритола.  Сваляме течността от котлона и в нея се добавяме маскарпонето. Разбъркваме с тел до пълно разтапяне. Разтваряме желатинът на водна баня и го добавяме към кокосовата течност при непрекъснато бъркане. Сместа се разпределя в чашки и се оставя в хладилник, за да стегне.

Преди сервиране обръщаме Панна Котата в подходяща чиния (чашката може да се потопи за няколко секунди в гореща вода, за да се отдели по-лесно при обръщането). Декорираме  по желание с конфитюр от ягоди и пресни горски плодове.

Поглези се!

                                                                                                                                                                                              

Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/