fbpx

Овесен кейк

Овесен кейк с брашно от лимец “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 1 ч.ч. брашно от лимец
  • 1 ч.ч. фини овесени ядки Dr. Keskin
  • 5 с.л. кокосова захар
  • 2 с.л. сладко от праскови
  • 1 ч.ч. ядково мляко
  • 1 бакпулвер
  • 1 с.л. какао

Можем да заменим ядковото мляко с хладка вода, а сладкото от праскови – с друг вид сладко или сушени плодове.

Овесен кейк със сладко от праскови “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Разбъркваме всички съставки до получаване на хомогенна кексова смес. Изсипваме сместа във форма за кейк. Печем на 180 градуса за 40 мин. или до суха клечка.

Гарнираме с разтопен на водна баня бял шоколад “Trapa” със стевия, смесен с малко ядково мляко и кокосови стърготини.

Овесен кейк с бял шоколад без захар “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft