Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
1. Ванилово овесено мляко – база
Съставки:
- 2 чаени чаши фини овесени ядки Dr. Keskin
- 4 чаени чаши вода
Приготвяне:
Смесваме овесените ядки с водата и блендираме в нутрибулет или мощен блендер.
Прецеждаме през тензух, марля или специална торбичка за ядково мляко.
Добавяме ванилия и нещо за подслаждане и разбъркваме добре. Можем да подсладим с кокосова захар, стевия, агаве, сироп от фурми Dr. Keskin или кленов сироп. Последните 2 биха придали специфичен карамелен вкус. Добавяме още 1-2 чаши вода.
От тази готова вече база, можете да направите още:
2. Ягодово овесено мляко
Добавете към Ваниливото овесено мляко – база, шепа пресни или замразени ягоди и блендирайте.
3. Шоколадово овесено мляко
Добавете към Ваниловото овесено мляко – база, 1-2 супени лъжици рожков или какао и щипка цейлонска канела.
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft