Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин
Съставки
- 3 с.л кокосово масло dr.Keskin
- 5 с.л кокосова захар
- Бакпулвер с ванилия
- 150мл бадемово или друго мляко по избор
- 3 пакетчета царевично нишесте
- 1 и 1/2 брашно от спелта
Приготвяне
- Смесваме косовото масло и захарта добре.
- Добавяме бакпулвера (моят беше с добавена ванилия) и млякото. Разбъркваме.
- Добавяме нишестето и отново разбъркваме добре.
- За по-ванилов вкус можете да използвате царевично нишесте с ванилия.
- Добавяме по малко от брашното, като разбъркваме. След усвояване на цялото количество месим до гладко тесто.
- Месенето отнема около 15-20 мин. Тестото, което получих бе гладко, но по-твърдо на пипане от тесто за хляб.
- Разточваме тънък блат с около 1 см дебелина и нарязваме във формички по желание.
Печем на 180 градуса за 15-20 мин. или до получаване на лек златист загар.
Можете да комбинирате с любимо мляко, кафе или да използвате за направата на „Плодова-бисквитена торта“
Приятно похапване!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук