fbpx

Обикновени бисквити

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин

Съставки

  • 3 с.л кокосово масло dr.Keskin
  • 5 с.л кокосова захар
  • Бакпулвер с ванилия
  • 150мл бадемово или друго мляко по избор
  • 3 пакетчета царевично нишесте
  • 1 и 1/2 брашно от спелта

Приготвяне

  1. Смесваме косовото масло и захарта добре.
  2. Добавяме бакпулвера (моят беше с добавена ванилия) и млякото. Разбъркваме.
  3. Добавяме нишестето и отново разбъркваме добре.
  4. За по-ванилов вкус можете да използвате царевично нишесте с ванилия.
  5. Добавяме по малко от брашното, като разбъркваме. След усвояване на цялото количество месим до гладко тесто.
  6. Месенето отнема около 15-20 мин. Тестото, което получих бе гладко, но по-твърдо на пипане от тесто за хляб.
  7. Разточваме тънък блат с около 1 см дебелина и нарязваме във формички по желание.

Печем на 180 градуса за 15-20 мин. или до получаване на лек златист загар.

Можете да комбинирате с любимо мляко, кафе или да използвате за направата на „Плодова-бисквитена торта“

Приятно похапване!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук

https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com